Vzor jídelníčku
JÍDELNÍČEK na týden JACHTINGU
DOPORUČENÝ NÁVRH PALUBNÍHO JÍDELNÍČKU
DEN |
SNÍDANĚ |
OBĚD |
VEČEŘE |
SVAČINY |
SOBOTA |
X |
X |
Smažené řízky z domova, chleba, nakládané okurky |
X |
NEDĚLE |
pečivo, džem, sýry, salámy, paštiky, špek, cibule, česnek, pivo, čaj, káva |
Salát z kuskusu se zeleninou |
Guláš s těstovinami |
ovoce |
PONDĚLÍ |
bábovka |
Česnečka z pytlíku s kousky čerstvých brambor, sýrem, šunkou, pečivo |
Rizoto s hovězí konzervou a zeleninou |
Tatranky / fidorky |
ÚTERÝ |
pečivo, džem, sýry, salámy, paštiky, špek, cibule, česnek, pivo, čaj, káva |
Studený těstovinový salát se šunkou, sýrem, olivami a kečupem |
Bramborová kaše s uzeným, nakládané okurky |
Čokoláda |
STŘEDA |
Závin makový / tvarohový / povidlový, čaj, káva |
Párky s kečupem, hořčicí, křenem a nakládanými okurkami |
Špagety s pomodorem a sýrem |
Müssli tyčinka |
ČTVRTEK |
pečivo, džem, sýry, salámy, paštiky, špek, cibule, česnek, pivo, čaj, káva |
Zelňačka ze sáčku s klobásou a čerstvými bramborami, pečivo |
Návštěva restaurace / na místě zakoupené ryby se zeleninou |
Ovoce |
PÁTEK |
vánočka s marmeládou nebo müssli s mlékem, čaj, káva |
Čínská polévka z pytlíku |
Šunkofleky, nakládané okurky |
Ovocný kompot |
SOBOTA |
pečivo, džem, sýry, salámy, paštiky, špek, cibule, česnek, pivo, čaj, káva |
X |
X |
X |
Tento jídelníček je pouze návrh, který byl sestavený na základě často kladených dotazů. V kreativitě se meze nekladou a můžete si sestavit svůj jídelníček, dle chuti.
Seznam surovin nutných pro všechny (ideálně když jeden dobrovolník koupí vše, pak se rozpočítá):
jar, utěrka, 2x houbička na mytí nádobí, sůl, pepř, cukr, mléko do kávy,šťáva 2x, vitacity, pivo – lepší třetinkové cca 2 piva/osoba/den, sodovky (perlivá/neperlivá) 1 balení (6ks) pro 2 osoby, toaletní papír cca 2 role/osobu, sirky, 500 g kávy, balení ovocného čaje, balení černého čaje, kečup 2x, hořčice kremžská, hořčice plnotučná, pytle do košů, olej
Na lodích lednička sice je, ale má omezenou kapacitu a doporučujeme kupovat věci, které se nekazí (jen omezené množství másla, salám hlavně lovecký apod.). Pečivo brát jen na první dva dny, poté se dokoupí na místě.
Seznam surovin na jednotlivé dny
SOBOTA – 2 ks řízků/osobu (1 x vepřový + 1 x kuřecí) + bochník chleba pro 6 osob, 2x sklenice nakládaných okurek
NEDĚLE – bochník chleba (balení toastového chleba) stačí pro cca 6 osob, štangle uheráku, 40 dk tvrdého sýra vcelku, 2 balení taveného sýra, 2x paštika, 1x džem, špek, česnek, 2x cibule
1 balení kuskusu pro cca 6 osob, 4x rajče, konzerva nakládané kukuřice, 3x paprika
500g těstovin cca pro 6 osob, guláš doporučujeme https://eshop.expressmenu.cz/dvouporcovky/ (vydrží teplo do 26 stupňu a jedno balení je pro 2 osoby)
PONDĚLÍ – 2 bábovky pro cca 6 osob
pytlík česnečky/osobu + cca 6 brambor, balení tvrdého sýra, šunka z konzervy, bochník chleba na 6 osob
4 pytlíky rýže na cca 6 osob, 2 hovězí konzervy na 6 osob, balení strouhaného sýra, konzerva hrášku
ÚTERÝ - bochník chleba (balení toastového chleba) stačí pro cca 6 osob, štangle uheráku, 40 dk tvrdého sýra vcelku, 2 balení taveného sýra, 2x paštika, 1x džem, špek, česnek, 2x cibule
500g těstovin pro cca 6 osob, šunka z konzervy, balení tvrdého sýra, 2x balení oliv
Bramborová kaše z pytlíku (viz. pokyny na krabici), 2 plátky uzeného na osobu, balení nakládaných okurek
STŘEDA – jeden závin makový, jeden tvarohový a jeden povidlový
4 nožičky párku/osobu, křen, balení nakládaných okurek
1 balení špaget cca pro 4 osoby, 3 rajské protlaky, balení strouhaného sýra
ČTVRTEK - bochník chleba (balení toastového chleba) stačí pro cca 6 osob, štangle uheráku, 40 dk tvrdého sýra vcelku, 2 balení taveného sýra, 2x paštika, 1x džem, špek, česnek, 2x cibule
pytlík zelňačky/osobu, 2-3 klobásy, cca 6 brambor, bochník chleba na cca 6 osob
PÁTEK - 1-2 balení müssli + 2-3 mléka (koupí se v týdnu na místě) nebo 2 vánočky a marmeláda
pytlík čínské polévky/osobu, bochník chleba na cca 6 osob
500g těstovin na cca 6 osob, cca 5 vajec, 2 konzervy šunky, 2ks cibule, balení nakládaných okurek
Poslední dvě doporučení
- určitě neberte doma zavařené potraviny (nemyslím kompoty, okurky nebo nakládané zelí), ale hotová jídla doma konzervovaná. Na kurzech jachtingu jsme nikdy žádný problém neměli, ale za dvacet praxe jsem řešil na asistenční lince dvě otravy z domácích zavařovaných jídel.
- alkohol s mírou a nejlépe jen pivo, na kurzu je potřeba dvojnásob uidržet jasnou hlavu.
Přejeme Vám dobrou chuť!!!